RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 2 april… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De hitlijst lijst van de BeNe of de NederBel, enfin van Mi Amigo

Elke zaterdagmiddag zond Radio Mi Amigo live vanaf de Noordzee de Mi Amigo Top 50 uit, met daarin een overzicht van de best verkochte platen in ‘De Nederbel’, zoals Nederland en België vaak werden genoemd. Want de naam ‘Benelux’ was namelijk niet van toepassing omdat de ontvangst in Luxemburg erg te wensen overliet. 

Op 2 april 1977 was het de beurt aan Frank van der Mast die de rol van gastheer op zich mocht nemen. Eén van de platen die genoteerd staat in de lijst is Ferrari met het nummer ‘Gypsy Girl’. Het begin van dit nummer werd ook gebruikt bij het maken van de jingle voor ‘Otto’s Hittip’, zoals je hieronder kan horen.

Over Otto (foto bovenaan – vooraan) gesproken, op deze zaterdagmiddag had hij een soort ‘rollade kaakjes’ gemaakt, en volgens Frank waren ze lekker. Hugo Meulenhoff las nieuws, en het nummer voor vandaag voor de organisatie aan land was 112 F. Op naar 2 april 1977. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx