RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 2 april… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een uitgesteld Songfestival en voor de eerste keer zomertijd 

2 april 1977 was bij Radio Mi Amigo ‘The day after de vermeende zendersluiting’. Stan Haag blikte er nog even kort op terug door te zeggen “We zijn weer gewoon in de lucht”. Dat einde was natuurlijk een 1 april grap, alleen eentje die flink in het water was gevallen. Maar de tweede april 1977 had ook zo zijn eigenaardigheden. 

Stan maakte melding van het feit dat op die avond het Eurovisie Songfestival gehouden zou worden, maar dat hij in Spanje begrepen had dat het allemaal niet doorging. Dat klopte inderdaad. In 1976 had in het Nederlandse Den Haag de Britse groep ‘The Brotherhood of Man’ met ‘Save your kissis for me’ gewonnen, maar omdat de technici en cameramannen van de BBC in staking waren, werd het internationale liedjesfestival uitgesteld naar 7 mei 1977. 

Er werd nog meer geschiedenis geschreven op zaterdag 2 april 1977. Stan wist ook te vertellen dat in de komende nacht de zomertijd in zou gaan. “Als ik het goed begrepen heb moet de klok een uur vooruit (…) Ik vind het allemaal zo ingewikkeld’, aldus de Jukebox-presentator, waarbij hij aan het eind van zijn programma ook nog de tip meegaf om die, om twaalf uur, de horloges een uur vooruit te zetten. 

Het was de eerste keer sinds 1945 dat de zomertijd opnieuw werd ingevoerd om energie te besparen. Dat was duidelijk even wennen voor iedereen, en nu na 44 jaar voor sommigen nog steeds!  (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx