RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 19 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Drie uur Bert Bennett per dag, maar wel netjes verdeeld

Bert Bennett (foto bovenaan) was dagelijks met twee uitzendingen te horen bij Radio Mi Amigo. Tussen 07:00 en 09:00 uur mocht hij de luisteraars helpen met opstaan, aankleden en ontbijten tijdens ‘Welkom in de wereld der wakkeren’. In de namiddag werd hij opnieuw aan het werk gezet van 16:00 tot 17:00 uur tijdens de ‘Bert Bennett Show’. 

Radio Mi Amigo was na 31 augustus 1974 als enige zeezender overgebleven. Per 1 september van dat jaar had Nederland alle medewerking van z’n landgenoten aan dat soort stations verboden. Waarop Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis definitief hun uitzendingen vanaf de Noordzee hadden gestopt. 

De Mi Amigo-studio’s in Nederland waren ontmanteld en delen van de apparatuur overbracht naar het Oost-Vlaamse plaatsje Opbrakel waar de dj’s hun shows in alle illegaliteit opnamen. Maar dat zou pas veel later duidelijk worden toen de BOB de hele zaak oprolde.

Deze opname van Bert Bennett is zonder datum opgenomen, mogelijk moest de show meerdere keren kunnen worden uitgezonden. Aan het begin van zijn programma bedankt Bert nog collega Frans van der Drift voor zijn twee uur ‘non stop muziek’. In werkelijkheid had Frans Mi Amigo al verlaten. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx