RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 19 oktober… 1978 (studio-tape)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mi Amigo zou niet vervangen worden en toch stopte het

“Mi Amigo is niet van plan om ’t het veld ruimen voor een andere zender”, en “vanaf volgende week komen de programma’s tussen elf en twaalf uur en ook de Persoonlijke Top 10 live van boord.” Met deze geruststellende woorden reageerde Marc Jacobs op donderdagmiddag 19 oktober 1978 in het programma ‘Baken 16’ op de berichten die de voorbije weken in de kranten waren verschenen.

Daarin werd gesteld dat de zeezender zou stoppen en dat Radio Hollandia in de plaats zou komen. Het ging om een organisatie, die onder leiding van voormalig Radio Veronica en Noordzee Internationaal dj Joost den Draaijer, programma’s op cassettebandjes zou gaan maken. Daartoe werd de firma ‘De Hoge Noot’ opgericht. De tapes waren bedoeld voor winkelcentra en zorginstellingen. Toevallig en niet te achterhalen hoe dat gebeurde, zouden die bandjes ook op de MV Mi Amigo geraken. 

Allemaal verhalen waar nooit iets van terecht is gekomen. Wat Marc Jacobs niet wist toen hij deze geruststellende woorden uitsprak, was dat het niettemin de allerlaatste ‘Baken 16’ was die hij vanaf de MV Mi Amigo presenteerde. Eén dag later, om 12:00 uur ging de zender definitief uit de lucht door een generatorstoring om nooit meer terug te keren vanaf de MV Mi Amigo. 

Het zendschip verkeerde in zeer slechte staat en Sylvain Tack was door de Spaanse overheid gevraagd om met zijn radio-activiteiten vanuit Spanje te stoppen, zodat het land makkelijker lid kon worden van de (toenmalige) Europese Economische Gemeenschap (E.E.G.). Een organisatie die we tegenwoordig de EU noemen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
19 oktober 2020 - 16:12 16:12

Het trieste einde van een favoriete zender…..20 oktober

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx