RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 19 mei… 1985 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Op zondag naar de radiotandarts bij Monique

De zeezender Radio Monique zond een mix uit van live programma’s en bandjes die op voorhand aan land waren opgenomen bij MMI, Music Media International. Op de banden waren onder andere. Joost den Draaijer, Tony Berk en Stan Haag te horen. Maar ook ene Bert van Aalten (foto). Deze man was in het dagelijks leven tandarts, en maakte onder het pseudoniem ‘De Aal’ ook platen. 

Hij werd daarom ook de zingende tandarts genoemd. Zijn grootste hit had hij in 1980 met de carnavalssingle ‘Een barg die he un krul in de steert…’ Op zondagmiddag maakte Bert voor Radio Monique het programma ‘Viermaal B, een show met gezellige muziek en een knipoog naar de tandheelkunde’. Luisteraars konden ook per brief hun tandheelkundige vragen of problemen aan deze tandendokter voorleggen. 

De afkorting ‘Vier maal B’ zou trouwens staan voor Bach, Basie, Beethoven, Boren. 


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx