RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 19 mei… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘De Flashback Top 100’, samengesteld door de V.V.V.R. 

“En in dit eerste uur wil ik u allemaal hartelijk welkom heten op deze Tweede Pinksterdag. Het programma dat tot zes uur gaat duren vanavond, en waar u lang naar uit heeft gekeken, en waar ik van overtuigd ben dat een heleboel mensen die platen weer eens op de band gaan opnemen omdat ze er bepaalde herinneringen aan hebben”. Met deze woorden begon Stan Haag op 19 mei 1975 het eerste uur van ‘Mi Amigo’s Flashback Top 100’. 

Daarmee had de zeezender een traditie overgenomen van de oud collega’s van Radio Veronica. De eerste editie ontstond op initiatief van de Vereniging voor Vrije Radio, de stichting waar later RadioVisie uit ontstond. Omdat de radiobannelingen in het Spaanse Playa de Aro maar een heel klein ploegje vormden en het hen wel eens aan tijd ontbrak om er extra taken bij te nemen, werd een samenwerking aangegaan. 

Luisteraars werden opgeroepen om hun persoonlijke lijstjes te sturen naar de VVVR-adressen in Geluwe en Breda. Beide lokale postbodes wisten niet waar ze het hadden. De duizenden kaartjes werden in een grote doos gestopt en naar Ledeberg gebracht, waar ook al eens een programma voor Radio Mi Amigo werd opgenomen. Het complete VVVR-team, incluis de toenmalige vriendinnen, gingen aan het sorteren, tellen en oplijsten.

Uiteindelijk, vele drankjes en hapjes later, was de ‘Flashback Top 100’ samengesteld. Het resultaat werd daarna met een telex naar Playa de Aro gestuurd. Een computer en internet zouden daarbij een van harte welkom zijn geweest, maar dat bestond toen allemaal nog niet.

Stan opende ’s morgens om elf uur de lijst met nummer 100. Na hem presenteerden Joop Verhoof, Bert Bennet en Peter van Dam tot zes uur die avond, ieder nam twee uur voor z’n rekening. Dit is het eerste uur van Mi Amigo’s Flashback Top 100 met Stan Haag (foto bovenaan), die zonder het  initiatief van de Vereniging voor Vrije Radio er nooit geweest zou zijn. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx