RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 19 juni… 1972 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hoeveel platen gaan er in een Top 100? 

Als we het hebben over bijzondere hitlijsten, dan is de ABBT dat zeker. Radio Veronica technicus Adje Bouman had zijn eigen rangschikking. De Adje Bouman Top 10, ook wel de ABTT genoemd dus… Op 12 juni werd de honderdste aflevering uitgezonden. Aan de hand van evenveel edities had Sieb Kroeske een… Top 101 gemaakt. In juni 1972 waren ze allemaal te horen. 

De lijst werd uitgezonden in zes afleveringen van de Top 10 van ‘De Meester’, zoals de bijnaam van Ad Bouman luidde. De eerste aflevering ging de ether in op 19 juni 1972, en werd gepresenteerd door Lex Harding en Ad Bouman zelf. Lex gaf aan dat hij de lijst aan het uittypen was zodat deze in het Veronicablad afgedrukt kon worden. Dat gebeurde effectief op 15 juli 1972. De bewuste lijst staat hieronder. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx