RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 19 januari… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mosterd na de maaltijd, kan ook best meevallen!

Elke werkdag tussen één en twee uur in de middag kon je bij Radio Mi Amigo luisteren naar het programmaMosterd na de maaltijd’, met Michelle (foto bovenaan). Nikki Haag, zoals zij echt heette, was de vrouw van Stan Haag. Toen hij er in 1975 voor koos om aan te sluiten bij Radio Mi Amigo, verhuisde het koppel naar het Spaanse Playa de Aro.

Om de kolonie presentatoren niet eindeloos groot te laten worden, koos men na enkele maanden ‘ballingschap’ om Nikki een proefprogramma te laten opnemen. Dat viel mee en zo was de Michelle ‘van de radio’ geboren. Eigenlijk was zij een ontdekking van Mi Amigo-directeur Sylvain Tack die haar een keer gehoord had als mevrouw Knoop. 

Een tijdje liep als een soort rode draad doorheen enkele programma’s ‘een knoop die moest worden doorgehakt’ in verband met het huwelijk van collega Peter van Dam met zijn vriendin Lieve. Om hem daarbij te helpen werd ene mevrouw Knoop ingevlogen uit Nederland. Ze mocht haar keuze verdedigen in een programma van Stan Haag. Het zaadje was gepland…

In deze ‘editie van Mosterd na de maaltijd’ heeft Michelle last van een piepende koptelefoon. Een mooi tijdsbeeld is ook het spotje van Peter van Dam die mensen erop wijst ‘dat het dragen van een veiligheidsgordel geen overbodige luxe is’. Vanaf 1975 moesten die immers verplicht gedragen worden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx