RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 19 januari… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Michelle dient ‘Mosterd na de maaltijd’, op

Elke werkdag tussen 13:00 en 14:00 uur kon je bij Radio Mi Amigo luisteren naar ‘Mosterd na de maaltijd’, met Michelle (foto bovenaan). Het pseudoniem van Nikki Haag, de vrouw van Stan die met hem was mee verhuisd naar het Spaanse Playa de Aro. Ze was een ontdekking van Mi Amigo-directeur Sylvain Tack, die haar een keer gehoord had tijdens een item waar ze de rol van ene mevrouw Knoop speelde. 

Stan Haag was toen al een tijdje bezig geweest over het nakende huwelijk van zijn collega Peter van Dam. Een onderwerp dat als een soort rode draad doorheen tal van uitzendingen liep. Stan bouwde enige spanning in door te stellen dat er nog knopen doorgehakt moesten worden. En daarvoor had hij ene mevrouw Knoop uit Nederland laten overvliegen… De rest is geschiedenis. 

In ‘Mosterd na de maaltijd’ van 19 januari 1976 heeft Michelle last van een piepende koptelefoon. Een mooi tijdsbeeld in dit programma is een spotje van Peter van Dam die mensen erop wijst ‘dat het dragen van een veiligheidsgordel geen overbodige luxe is’. Vanaf 1975 moesten automobilisten verplicht hun autogordel gaan dragen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx