RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 19 december… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Evenveel schijven, maar opnieuw voor minder bedrijven

Het verzoekplatenprogramma voor fabrieken en bedrijven van Radio Mi Amigo met de toepasselijke titel ‘Schijven voor bedrijven’ was per 1 december 1977 teruggebracht naar één in plaats van twee afleveringen per dag. Voorheen was er ook in de namiddag een aflevering van twee tot drie uur geweest, die werd gepresenteerd door Stan Haag. 

Maar vanaf de eerste dag van de laatste maand van het jaar pakte de zeezender uit met het nieuwe programma ‘Tussen wal en schip’. De bedoeling was om bepaalde platen extra in de schijnwerpers te zetten en ze aldus een duwtje richting hitlijsten te geven. Omdat de zendtijd voor ‘Schijven voor bedrijven’ plots gehalveerd was, werden in de eerste weken van december de verzoeken van meerdere bedrijven in het resterende uur tussen negen en tien uur gestopt. 

Op maandag 19 december 1977 was die achterstand weggewerkt en draaide Haike Debois (foto bovenaan) de verzoeken van twee bedrijven, zoals dat eerder altijd het geval was geweest. Een veehouderij en een bouwbedrijf waren de uitverkorenen. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx