RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 19 april… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Nieuwe Radio Caroline met oud- Radio Mi Amigo dj’s

Sinds 15 april 1979 was Radio Caroline terug in de lucht. Als gevolg van generatorproblemen was het bijna een half jaar stil geweest op de 319 meter. Overdag werden nu Nederlandstalige programma’s uitgezonden en ’s avonds en ’s nachts was de voertaal Engels. De zeezender bediende zich nog steeds van het oorspronkelijke Spaanse postadres: A321, Rosas, Provincie Gerona in Spanje. 

De opname van vandaag begint met een nieuwsbulletin gelezen door Rob Hudson (foto bovenaan), waarbij de techniek werd verzorgd door nieuwkomer Paul de Wit. Hij zou later onder zijn eigen naam Erik de Zwart doorbreken bij de Veronica Omroep Organisatie. Net zoals Rob trouwens, die we later beter zouden leren kennen als Ruud Hendriks. Eveneens zijn echte naam.

Maar op 19 april gingen beiden heren nog door het leven als Rob en Paul. Om 14:00 uur was het de beurt aan Paul de Wit om twee uur lang de ’19-tig Show’ te presenteren. Aan het begin van het programma bedankte hij zijn collega Herman de Graaf voor ‘Schoon Schip’. Ook Herman had eerder aan boord van het zendschip gezeten voor Radio Mi Amigo. De bekende ‘Loving awareness-spot’, die Hugo Meulenhoff in 1977 voor dit station had ingesproken, was bij Paul te horen. 

Ondanks dat er vanuit het verleden wel wat links waren met Radio Mi Amigo, had het nieuwe, Nederlandstalige Radio Caroline een eigen geluid en leek het station verder in niks op Radio Mi Amigo. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
19 april 2021 - 11:26 11:26

Vanaf vandaag 19/4 t.e.m. vrijdag 23/4: DE MOOIE JAREN 60 op NPO5

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
19 april 2021 - 16:18 16:18
Antwoord aan  Jan D.M.

KLOPT Jan !

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx