RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 18 september… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘BRT kiss and say goodbye’ 

In de ‘Mi Amigo Top 50’ van 18 september 1976 meldde presentator Peter van Dam dat hij het aantal ‘Lievelingen’ dat in de lijst genoteerd stond niet had geteld en hij de volgende week de zaken wat beter zou ordenen en voorbereiden. Eén van de platen was ‘Kiss and say goodbye’ van The Manhattans. Peter kondigde het nummer aan als ‘BRT kiss and say goodbye’. 

Verder worstelde hij met de titel van een Portugees nummer omdat hij die taal – naar zijn eigen zeggen – niet zo goed beheerste. “Ik zou niet eens weten hoe ik een pilsje in Portugal zou moeten bestellen, dus ik zou daar waarschijnlijk van de dorst omkomen”. Verder zei Peter dat hij de groeten aan Michelle wilde doen “die gisteren op een voortreffelijke manier afscheid heeft genomen van Hilversum 3, maar ze klinkt leuker op FM dan op de middengolf’. 

De opmerking over de vrouw van Stan Haag, in combinatie met Hilversum 3, was typisch Peter van Dam. Hij refereerde op een eerder cynische manier naar het vertrek van Michelle bij Mi Amigo – met slaande deuren –  na een ruzie tussen haar en directeur Sylvain Tack. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx