RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 18 oktober… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Veel reclame op de radio. Is dat nu goed of net heel slecht?

Het Nederlandstalige Radio Caroline dat op 15 april 1979 zo goed van start was gegaan had in het najaar van 1979 toch wat deuken opgelopen. Veel dj’s van het eerste uur zoals Herman de Graaf, Johan Visser, Rob Hudson, Paul de Wit en Marc Jacobs waren vertrokken. Dat liet natuurlijk zijn sporen na in de programmering. 

Er waren niet voldoende Nederlandstalige mensen om het uitzendschema rond te krijgen, en dan werd er dankbaar gebruik gemaakt van de enkele Engelse Caroline dj’s die hier en daar een paar woordjes Nederlands spraken, de platen én de reclamespots konden draaien, in de aangewezen volgorde. 

In die periode waren er wel erg veel reclamespots te horen op Caroline. Soms zaten er meer commercieel spotjes in een programma dan platen… Niet omdat het zo goed ging met de zeezender, maar omdat de reclamezendtijd tegen absolute dumpprijzen werd verkocht.

Dat is onder andere te horen op 18 oktober 1979, tussen kwart over drie en acht minuten voor vijf, in de namiddag. Luisteraars hoorden de Caroline-jocks Stephen Bishop (foto) en Tom Hardy ‘hun ding doen’. Vandaag precies veertig jaar geleden. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx