RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 18 oktober… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Gezocht: Engelsen die Nederlands praten

Het Nederlandstalige Radio Caroline dat op 15 april 1979 zo goed van start was gegaan had in het najaar van 1979 toch al wat deuken opgelopen. Veel dj’s van het eerste uur waaronder Herman de Graaf, Johan Visser, Rob Hudson, Paul de Wit en Marc Jacobs waren vertrokken. Dat liet natuurlijk zijn sporen na in de programmering. 

Er waren niet voldoende Nederlandstalige mensen om het programmaschema rond te krijgen, en dan werd er dankbaar gebruik gemaakt van de Engelse Caroline dj’s. Enkelen van hen spraken een paar woordjes Nederlands, bovendien konden zij de platen én de spots draaien. En reclames waren er in overvloed. Soms waren er meer dan platen. De reden was niet ver te zoeken, eigenlijk ging het niet zo goed ging met Caroline en om het hoofd toch nog boven water te houden werd reclamezendtijd tegen dumpprijzen verkocht. 

Precies veertig jaar geleden waren om 15:15 uur Stephan Bishop en Tom Hardy (foto bovenaan) te horen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx