RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 18 mei… 1977 (audio)

Radio is in hoofdzaak een medium om naar te luisteren. Dankzij het internet en digitale techieken kunnen we u bij RadioVisie steeds vaker meenemen in onze geluidsarchieven. De voorbije weken doken we in ‘Het Blad’ (eerder Radioblad) regelmatig historische programma’s op. Om het overzichtelijk te houden, wordt dat soort audio tegenwoordig opgenomen in deze nieuwe rubriek. Om goed uw dag te beginnen, stipt om 07:07 uur. Nostalgie, muziek en de sfeer van toen. 

U luistert naar Marc Jacobs met ‘Baken 16’

Eergisteren, 16 mei, kon u nog eens luisteren naar de woelige uitzending van ‘Stuurboord’, het live programma vanaf de MV Mi Amigo. Tijdens een zware storm probeerde presentator Marc Jacobs zich letterlijk staande te houden. Het werd een hectische, hilarische en daardoor historische uitzending. Twee dagen later, het inmiddels 18 mei, is de storm nog niet gaan liggen. Als het spookt op de Noordzee, dan spookt het immers goed.

Nu konden de jongens aan boord van de radiozendschepen wel tegen een stootje, maar na dagenlang heen en weer, op en neer te zijn geschud, begon het toch z’n tol te eisen. De bemanning sliep vooral heel slecht, maar moest daarbij voortdurend opruimen. Ook in de studio. Door het continu slingeren, stampen en rollen van de MV Mi Amigo viel aanhoudend van alles om en naar beneden. 

In ‘Baken 16’ vertelt Marc Jacobs dat hij erg moe is, maar er is één lichtpuntje, de MV Mi Amigo ligt inmiddels recht op de golven waardoor ze nu iets minder heen en weer schudden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx