RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 18 mei… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Wat is ‘Pinksteren’ in het Spaans?

Het programma ‘Voor of tegen’ met Peter van Dam en Joop Verhoof (foto bovenaan), begon met een spot voor ‘De Daverende Drive in Show Costa Brava’. Het was Eerste Pinksterdag. Peter zat met een Spaans woordenboek in de studio om op te zoeken wat ‘Pinksteren’ in het Spaans was. Sinds begin 1975 had de zeezender haar studio’s en kantoren immers gevestigd in de Spaanse badplaats Playa de Aro.

Ondanks dat er een feestdag op de kalender stond moest er bij Radio Mi Amigo gewoon gewerkt worden. Joop vertelde dat er weer een aflevering van de ‘Winchester broekenquiz’ te horen zou zijn. Winchester was in die tijd bekend van de gezongen commercial ‘Winchester die broekjes, verkopen als koekjes’, ingezongen op de melodie van de hit ‘Winchester Cathedral’. In de broekenquiz moesten luisteraars iets doen met de cijfers van jaartallen waarin bepaalde platen uitgebracht waren.

En er zouden ook winnaars van een eerdere prijsvraag bekend worden gemaakt, waar Peter vervolgens in het Spaans op reageerde. Eén van de gelukkigen bleek in de Nederlandse plaats Diemen te wonen. Joop vertelde dat hij daar ook ooit had gewoond. Peter reageerde daarop verbaasd te zijn dat daar nog mensen leefden. Verder maakte Joop bekend dat Peter op 18 juni zou gaan trouwen in Amsterdam, maar van Dam uitte zijn twijfels: “Dan pakken ze me op”. 

Begin mei werd in Playa de Aro de ‘Week van de liefde’ gehouden. Joop liet weten dat een week later, op zondag 25 mei, er bij Stan Haag een interview met de burgemeester van Playa de Aro te beluisteren zou zijn. De luisteraars die kaarten ingestuurd hadden, konden kortingsbonnen voor de hotels in de Spaanse Mi Amigo badplaats tegemoet zien. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx