RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 18 maart… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hans Verlaan maakt kennis met de Wet van Murphy

Eind 1979 begin 1980 is het een komen en gaan van nieuwe dj’s bij het Nederlandstalige Radio Caroline aan boord van de MV Mi Amigo. Het gaat gewoon niet goed. Veel medewerkers zijn opgestapt en de organisatie heeft grote moeite om nieuwe mensen te vinden. Op 18 maart 1980 blijkt Hugo de Groot van boord te zijn gegaan. 

Hij kan, eenmaal terug aan land, opnieuw gewoon als Arie van Loon zijn oude leventje oppakken in een Brussels studentenkot. Gelukkig is er een vervanger gevonden in de persoon van de nieuweling Ton Lathouwers die onder de naam Hans Verlaan programma’s gaat maken. Hij is meteen de enige Nederlander aan boord. Aan hem de taak om alle bandprogramma’s op tijd te starten, nieuws te verzamelen en te lezen, en om één uur zijn eerste live programma ‘Eet Smakelijk’ te presenteren. 

Het is allemaal nieuw en Ton is ook zenuwachtig. Bovendien stormt het hard op de Noordzee. Door een combinatie van al deze feiten en haperende jingle-machines gaat er technisch van alles mis. Al zal je in die omstandigheden maar een radioprogramma moeten maken. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx