RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 18 maart… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een stormachtig begin voor Hans Verlaan

Eind 1979, begin 1980 was het een komen en gaan van nieuwe dj’s bij het Nederlandstalige Radio Caroline aan boord van de MV Mi Amigo. Het ging gewoon niet goed. Veel medewerkers van het eerste uur waren inmiddels opgestapt, en de organisatie had grote moeite om nieuwe mensen te vinden.

Op 18 maart 1980 bleek Hugo de Groot van boord te zijn. Hij kon als Arie van Loon zijn gewone leven weer oppakken in een Brussels studentenkot. Gelukkig was er wel een vervanger aan boord gekomen in de persoon van de (zoveelste) nieuweling, Ton Lathouwers (foto). Hij ging onder de naam Hans Verlaan programma’s maken.

Hans was op dat moment ook de enige Nederlander aan boord. Aan hem de taak om alle bandprogramma’s op tijd te starten, nieuws te verzamelen en te lezen, en om 13:00 uur zijn eerste live programma ‘Eet Smakelijk’ te presenteren. Dat was allemaal nieuw en Ton was ook wat zenuwachtig. Bovendien stormde het hard op de Noordzee. Door een combinatie van al deze feiten en haperende spotmasters ging er technisch van alles mis.

Je zult onder die omstandigheden maar een radioprogramma moeten maken. Tegenwoordig is dit niet meer voor te stellen. Tegenwoordig is er ook wel eens ‘een haperende computer’, maar dat staat in geen enkele verhouding met de problemen waarmee de bemanningen van de zendschepen in de vorige eeuw te maken hadden. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx