RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 18 juni… 1984 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Auteur van dit stukje maakt opwachting bij Caroline

De zendschepen op de Noordzee werden na 1974 allemaal netjes bevoorraad vanuit Spanje, een land dat tot eind jaren ’70 het Verdrag van Straatsburg dat medewerking aan offshore radio verbood, niet had ondertekend. Wie in de Spaanse bevoorrading gelooft mag zich nog een keertje lekker omdraaien en verder slapen. In werkelijkheid gebeurde alles met kleine bootjes vanuit Belgische, Franse en Engelse havens. 

Zo was de situatie in 1984 ook bij de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline. Maar er waren meer manieren om te bevoorraden. Een zendschip kon je als luisteraar ook bezoeken. Regelmatig waren er trips voor zeezenderfans onder leiding van Leendert Vingerling. De radiofanaten mochten dan aan boord een dagje rondkijken en foto’s maken. 

En terwijl iedereen lekker een kopje koffie zat te drinken in de messroom werd er vanuit de ‘De Zeemeeuw’ een slang overgestoken om olie over te pompen. Maar er waren nóg kortere lijnen om aan de ‘bevoorrading’ mee te werken, en dat was door persoonlijk aan één van de boord-dj’s een brief te overhandigen met de eigen ‘Personal Top 5’. Dat deed ook de samensteller van deze rubriek. Het resultaat was bij Radio Caroline te horen op 18 juni 1984 in het programma van Dave Richards. 

Op de foto bovenaan zien we Dave Richards (links) samen met zijn collega Stuart Russel (rechts) op het achterdek van de Ross Revenge. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx