RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 18 juni… 1975 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Peter zei hartstochtelijk ‘Ja’

‘Verliefd, verloofd getrouwd’, met die klanken begon op 18 juni 1975 de ‘Peter van Dam Show’ bij Radio Mi Amigo. Zonder Peter van Dam (foto bovenaan – rechts), maar wel met Joop Verhoof (foto bovenaan – links). “Aangezien de feestelijkheden in Playa de Aro op dit ogenblik onderaan de berg in volle hevigheid losbarsten zijn we wel verplicht om dit programma over te nemen. Want de bruidegom die op een bruiloft ontbreekt, dat is geen bruiloft”. 

Met die woorden opende Joop Verhoof, 46 jaar geleden, het programma. Peter trad die dag in het huwelijk met Lieve en was bijgevolg om begrijpelijke redenen afwezig. Het tweede uur zou worden waargenomen door Bert Bennett. “Peter heeft zich in het feestgedruis gestort”, aldus Joop die als tweede plaat ‘Happy Together’ draaide. Hij vertelde ook dat ‘de knoop was doorgehakt’, door Mevrouw Knoop die met tranen in haar ogen zat te kijken bij alles wat zich afspeelde in het stadhuis van Playa de Aro.

Joop had het ook over hoe Peter met zijn ‘fijn geklede vrouwtje’ het stadhuis binnenliep, de burgemeester hen in het Spaans had toegesproken en hij uiteindelijk ‘hartstochtelijk ja had gezegd’. Aan het eind van zijn uur gaf Joop aan dat hij zich meteen zou omkleden om zich daarna eveneens ‘in het feestgedruis te storten’. Verhoof dacht dat er ook wel ‘menig glaasje over de tafel zou gaan’. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx