RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 18 januari… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Kleeft u er ook eentje op uw achterruit?

Begin 1978 had bij Radio Mi Amigo Ferry Eden de taak om de luisteraars op de 319 meter zo aangenaam mogelijk wakker te maken of te begeleiden onderweg naar het werk of school tijdens het programma ‘Ook goeiemorgen’. Zo was dat het geval op 18 januari 1978. Ook zijn nieuwe collega Rob Hudson (foto bovenaan) was in de studio aanwezig. 

Rob had drie dagen eerder, op 15 januari 1978, zijn eerste programma gepresenteerd. Zijn hulp was erg welkom, want na het vertrek van Marc Jacobs, Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff, waren Herman de Graaf en Ferry Eden de enige overgebleven boord-dj’s. Tijdens de uitzending presenteerde Rob ook stukjes mee. Volgens hem was Ferry ‘van een hoger intelligentieniveau dan hij eerder had gedacht toen hij aan boord kwam’. 


Ook was er uitgebreide informatie over ‘Mi Amigo’s autostickeractie’ te vernemen. De stickers met de tekst ‘319 meter. Ditmaal raak. Mi Amigo gewoon goed’, waren te bestellen via Postbus 36 in Menen voor BEF 20 of twee internationale antwoordcoupons. De sticker kon op de achterruit van de auto gekleefd worden.

Vervolgens werd er elke dag omstreeks 13:00 uur, tijdens ‘Baken 16’, een kenteken van een auto die met de sticker gespot was, bekend gemaakt. De eigenaar van de wagen diende daarna een kopie van het kentekenbewijs op te sturen naar Mi Amigo en ontving dan 100 gulden of 1.500 BEF. Ton Schipper had een speciale promo gemaakt waarin alles ook nog eens werd uitgelegd. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx