RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 18 december… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Cabaret’ op de radio, maar ook achter de schermen

Op 18 december 1977, op de vroege zondagochtend, konden luisteraars van Radio Mi Amigo luisteren naar een cabaretprogramma met Stan Haag, onder de noemer ‘Stan Haag vandaag, deel 2’. Wat de luisteraars dan nog niet wisten was dat dit de allerlaatste werkdag van de presentator zou zijn bij de zeezender. 

Ook Marc Jacobs en Frank van der Mast zijn tijdens deze opname in Playa de Aro aanwezig om bij Mi Amigo-directeur Sylvain Tack te klagen over de erg slechte omstandigheden aan boord van het zendschip. Met name de onregelmatige tenderingen, het gebrek aan olie, voedsel en drinkwater. Ook het ontbreken van voldoende reddingsvesten en dito boten zijn belangrijke punten van kritiek. Daarom vragen de presentatoren of ze hun programma’s in Spanje mogen opnemen.

Tack weigert waarop Marc en Frank vervolgens hun ontslag indienen. Stan Haag en zijn vrouw Michelle verklaren zich solidair met de boord-dj’s en stappen eveneens op. Ook Hugo Meulenhoff doet dit. Het gevolg is dat Ferry Eden en Herman de Graaf de enige overgebleven medewerkers op het zendschip zijn. Haike Debois en echtgenoot studio-technicus Maurice Bokkebroek blijven alleen achter in Playa de Aro. 

Maar op zondag 18 december om 08:00 uur was er voor de luisteraars nog niets aan de hand en lijkt het een normale uitzenddag op de 319 meter. (TvH)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx