RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 18 augustus… 1974 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mi Amigo doet het op verzoek, zelfs in twee landstalen

Bij Radio Mi Amigo kon je in 1974 op zondagmorgen luisteren naar een verzoekplatenprogramma met als gastheer de bekende Vlaamse zanger Paul Severs. Door zijn onverwachte en dramatische overlijden op 9 april dit jaar, was hij dagenlang opnieuw onderwerp in de pers. Daarbij werd zijn hele carrière menigmaal en tot in den treure toe uitgespit. 

Enkel het deel waarin hij als presentator voor Radio Mi Amigo werkte, werd meestal overgeslagen. Het wàs uiteraard lang geleden en zijn zondagse verzoekplatenprogramma duurde ook maar enkele maanden, maar het is wel symbolisch voor het feit hoe Vlaanderen zich z’n radiogeschiedenis herinnert. Een bepaald deel ervan toch…

Stel dat diezelfde Paul Severs een achttal maanden hetzelfde progamma zou hebben gepresenteerd voor… we ‘roepen maar iets’, Radio 2, dan zouden de fragmenten waarin hij als radiomaker te horen was, niet te tellen zijn geweest. Als was hij niet echt een radiomaker pur sang. Zijn programma’s waren een soort voice tracks. Hij zette stukjes tekst op band, een technicus monteerde achteraf alle platen, jingles en commercials er tussen. 

Toen Mi Amigo na 31 augustus 1974 besloot om naar Spanje uit te wijken koos Paul voor zijn loopbaan als zanger en stopte hij zijn presentatiewerk bij Radio Mi Amigo. Op 18 augustus 1974 konden de luisteraars hem nog aan het werk horen samen met Patrick Dubateau. Paul las de Nederlandstalige verzoekjes voor, Patrick nam de Franstalige voor zijn rekening. (JLB & TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx