RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 17 september… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Als een episode uit een spannend jongensboek

De MV Mi Amigo was op vrijdag 10 september 1976 op drift geslagen, waarbij het anker vlakbij een zandbank kwam te liggen. Tijdens de storm stond de bemanning met zwemvesten op de brug, er werden noodsignalen uitgezonden. Een schip dat toevallig in de buurt was haalde een aantal mensen van het zendschip. Door de storm en het afdrijven was de zender bijna een week uit de lucht. Er was erg veel schade en de gevolgen van een enorme ravage moesten opgeruimd worden. De studio van Radio Mi Amigo was zelfs onbruikbaar geworden. 

Op donderdagmorgen 16 september 1976 was er weer muziek op de 259 te horen. De reguliere uitzendingen werden vanaf 17 september om 12:00 uur hervat met een nieuwsuitzending waarin kort de situatie werd weergegeven. Daaruit bleek dat Radio Mi Amigo geen gebruik kon maken van de eigen studio, maar die van de collega’s van Radio Caroline, beneden in het schip, moest lenen. Daardoor kon Caroline zelf niet uitzenden. Waarschijnlijk omdat Mi Amigo meer geld binnenhaalde dan haar Engelse zusterstation werd die keuze gemaakt. 

Aan het begin van het programma ‘Baken 16’ verwelkomde Marc Jacobs ‘een voor hem nieuw gezicht’, dat van Frank van der Mast. Frank werkte eigenlijk al een maand voor Mi Amigo, maar samen hadden ze nog niet aan boord gezeten. Als ‘rode draad’ doorheen de uitzending kregen de luisteraars te horen wat er zich in de afgelopen week, na de storm, allemaal was gebeurd en gedaan. 

Verder zei hij zich verbaasd te hebben ‘over de grootst mogelijke onzin’ die de kranten de voorbije dagen over Mi Amigo hadden gepubliceerd. Het werd een bijzondere aflevering van ‘Baken 16’, je luistert er naar als naar een episode uit een spannend jongensboek! (TvH)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx