RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 17 oktober… 1978 (studiotape)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een haar in de boter

Op werkdagen tussen 09:00 en 10:00 uur kwamen de medewerkers van fabrieken, kantoren en andere bedrijven in België en Nederland aan bod bij Radio Mi Amigo tijdens het programma ‘Schijven voor bedrijven’. Werknemers konden middels het sturen van een kaartje of een brief hun favoriete platen op de zeezender gedraaid krijgen. 

Haike de Bois (foto bovenaan – rechts) nam het programma op in Playa de Aro. Eigenlijk zette ze alleen de aan- en afkondigingen op een tape. Daarna was het de taak van haar man en technicus Maurice Bokkebroek (foto bovenaan – links) om alle platen, jingles en reclames in de juiste volgorde te monteren. In het Mi Amigo boek van Ferry Eden wordt onthult dat het in die periode niet meer boterde tussen Haike Debois en Ton Schipper. Daarom was er een schema zijn gemaakt zodat ze elkaar zo weinig mogelijk in de studio zouden tegen komen. 

Hoe dan ook, op 17 oktober 1978 werden er in ‘Schijven voor bedrijven’ platen gedraaid voor drie aanvragers. Een veevoeder- en meststoffenbedrijf, een familiaal agrarisch bedrijf en een vishandel. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx