RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 17 oktober… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Studiostoel kreeg zelden de tijd om af te koelen

Als de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Mi Amigo om zeven uur in de avond er op zaten, dan was het de beurt aan de collega’s van Radio Caroline om de uitzendingen over te nemen. Zo gebeurde het ook op 17 oktober 1978. Ferry Eden nam afscheid van de Nederlandstalige luisteraars en onmiddellijk richtte Brian Martin zich tot het Engelstalige publiek.

Zoals wel vaker gebeurde – deejays onder elkaar nietwaar –  werd er nog even gepraat tussen hij die ermee stopte en hij die er mee begon. De uitzendingen van Caroline zouden die nacht doorgaan tot twee uur Engelse tijd. Op het vasteland moest een uurtje worden bijgeteld. Op dat moment werd er vanaf de MV Mi Amigo niet de klok rond uitgezonden. Vermoedelijk om te besparen op brandstof, of omwille van technische werkzaamheden. (TvH)

° Foto bovenaan: Pirate Radio – Hall of Fame


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
20 oktober 2019 - 22:25 22:25

Het was iedere dag een heel emotioneel moment, die overschakeling van Mi Amigo naar Caroline.
Ik hoop ooit eens eentje te horen met Ferry en Roger Matthieuws. dat was een show op zichzelf.
Ik kreeg er soms tranen van in de ogen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx