RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 17 november… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Frits en de Engel van Vlaanderen 

‘Een muziekweg zonder oponthoud’, zo werd het NOS programma ‘Avondspits’ met Frits Spits op de nationale popzender Hilversum 3 aangekondigd. Het werd uitgezonden tussen 18:15 en 19:00 uur. Na het nieuws van 18:00 uur werden eerst nog de openstaande vacatures in ‘De vacaturebank’ voorgelezen, pas daarna mocht Frits echt beginnen. 

Vaste onderdelen van de ‘Avondspits’ waren de ‘Steunplaat’, ‘De Dag-LP’ en ‘Het dagboek van de Engel van Vlaanderen’, zijnde wijlen Lutgart Simoens (foto bovenaan – 1965) van BRT 2, toen één van de populairste radiocoryfeeën in Vlaanderen. Eind jaren 70 kreeg ze deze bijnaam van haar Nederlandse radiocollega Frits Spits. In zijn ‘Avondspits’ gaf Lutgart luchtige commentaar bij de actualiteit. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx