RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 17 mei… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“Stoute dingen op de MV Mi Amigo”

“Ik heb een lol gehad vandaag, want de meeste Belgen moesten naar hun werk lopen, met de fiets of met de taxi of de auto”. Met deze woorden begon Bart van Leeuwen bij Radio Mi Amigo op 17 mei 1976 zijn programma. Op die dag staakte het openbaar vervoer in België en Bart zei dit ‘een leuke gebeurtenis’ te vinden. Ook vertelde hij dat zijn Engelse collega Mark Laurence, met een koptelefoon, naar hem zat te luisteren. 

“Die wordt met de dag dikker, die groeit nog eens dicht, het is net een teddybeer”, aldus van Leeuwen. Van je collega’s moet je het maar hebben. Het was de eerste keer dat Bart live zat tussen 14:00 en 16:00 uur. Er was een kleine wijziging in de programmering doorgevoerd. Eerder was er Joop Verhoof (12:00-13:00 uur), gevolgd door Michelle met ‘Mosterd na de maaltijd’.  Stan Haag volgde met een uurtje, waarna het volgende programma live vanaf de MV Mi Amigo kwam.

Bart vertelde de luisteraars van de 259 meter dat ze in dit programma verkeersinformatie en losse berichten konden verwachten. In het eerste uur waren er vooral Top 50-platen en een enkel Nederlandstalig nummer te horen, terwijl in het tweede uur van de ‘Bart van Leeuwen Show’ er meer oudere muziek aan bod kwam. Volgens de presentator zouden veel mensen in de middag aan de thee zitten. Hij had daarover nog een verhaal uit zijn Radio Veronica-periode. 

“Dan zeiden ze heel schijnheilig, hier is het theetijdsein van drie uur, maar ze zaten allemaal aan de pils, noem het dan het biertijdsein”, aldus Bart. Verder wist hij te vertellen dat er vlak voor het nieuws, met een hele hoop lawaai, een straaljager over de MV Mi Amigo was gevlogen. “Dat wordt veroorzaakt door collega’s van Mr. Pieters in Engeland”. De Nederlandse Officier van Justitie die de taak had om een einde te maken aan Radio Mi Amigo. “Dan sturen ze zo’n ding over, en dat maakt me toch een herrie, dan gaan ze kijken of we niks stouts doen of zo”. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx