RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 17 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Sebastiaan vergat een blaadje van de kalender de schuren

Sedert november 1979 was Sebastiaan Peters regelmatig via de 319 meter van Radio Caroline te horen. Voornamelijk in de ’19-tig Show’ en de ‘Belgisch Nationale Hitparade’. Hij zat niet aan boord van de MV Mi Amigo maar nam zijn bandjes op aan land. Ook op maandag 17 maart 1980 was hij te horen in de ’19 tig Show’. 

Het nadeel van het (lang) vooraf opnemen van programma’s was dat de presentator er heel erg goed de aandacht bij moest houden, en steeds goed voor ogen moest hebben voor welke datum, en welke dag van de week de uitzending bestemd was. Zo hoorden we Peters meerdere malen zeggen dat het dinsdag was. De presentator had dat op een zeker moment zelf ook in de gaten en zei dan maar dat het de vorige avond laat was geworden. 

De echte naam van Sebastiaan Peters is Eddy Keur (foto bovenaan). In 1984 trad hij in dienst bij de omroepvereniging KRO. Hij presenteerde er verschillende programma’s zoals de ‘Miniparade’. Ook was hij een tijd de stem van de KRO. Toen in 1988 Radio 10 van start ging, maakte hij de overstap naar deze commerciële zender. Ook was hij een tijd actief bij  Radio 538. In 2017 volgde de overstap naar de regionale radio omroep voor de provincie Noord Holland, Radio NH. 

Zijn radio-avontuur begon evenwel veertig jaar geleden bij Radio Caroline. We gaan terug naar 17 maart 1980. Na Sebastian Peters is het de beurt aan Tom van der Velde met ‘Gangboord’. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx