RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 17 maart… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Toen Eddy Keur nog te horen was als Sebastiaan Peters

Vanaf november 1979 was Sebastiaan Peters (foto bovenaan) regelmatig via de 319 meter van Radio Caroline te horen. Voornamelijk in de ’19-tig Show’ en de ‘Belgisch nationale Hitparade’. Sebastiaan zat niet aan boord van de MV Mi Amigo maar nam zijn bandjes op aan land. Op maandag 17 maart 1980 presenteerde hij een editie van de ’19-tig Show’. 

Het nadeel van bandjes opnemen op voorhand was dat je daar goed je aandacht bij moest houden, en steeds goed voor ogen moest hebben voor welke datum, en welke dag van de week het programma bestemd was. Zo hoorden we Peters in dit programma meerdere malen zeggen dat het dinsdag was. De presentator had dit op een zeker moment zelf in de gaten en verontschuldigde zich door te zeggen dat het de vorige avond laat was geworden. Vast onderdeel van het programma was ‘De LP van de week’.

De echte naam van Sebastiaan Peters is Eddy Keur. In 1984 trad hij in dienst bij de omroepvereniging KRO, waarvoor hij verschillende radioprogramma’s zoals de ‘Miniparade’, presenteerde. Ook was hij een tijdlang de ‘voice over stem’ van deze omroepvereniging. Toen in 1988 Radio Tien van start ging, maakte hij de overstap naar deze commerciële zender. Ook was hij een tijd actief bij Radio 5 3 8. In 2017 maakte Eddy Keur de overstap naar de regionale radio omroep voor de provincie Noord Holland, Radio NH.

Maar het begon voor hem allemaal ruim veertig jaar geleden op de 319 meter van Radio Caroline. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx