RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 17 juni… 2007 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De sfeer van de jaren zestig

“Welkom bij de Sixties op zondag, we gaan lekker een uur lang terug naar de muziek die onze jeugd kleurde. Ja toch!” Zo begon Rob van Dam (foto bovenaan) op 17 juni 2007 zijn wekelijkse zondagmiddagprogramma bij de regionale omroep RTV Noord in Groningen. En als we het over Rob van Dam hebben dan hebben we het eigenlijk over Marc Jacobs. De man die van ‘Baken 16’ bij de zeezender Radio Mi Amigo Internationaal, eind jaren zeventig, een ongekend succes wist te maken. 

Na zijn avonturen op de Noordzee bij Radio Mi Amigo én Radio Caroline, keerde hij in 1979 terug naar zijn woonplaats Groningen, waar hij omstreeks 1980 in dienst trad bij de regionale omroep Radio Noord. Daar was de voormalige Mi Amigo-dj tot midden 1989 regelmatig te beluisteren. Daarna vertrok Rob uit Groningen om er samen met zijn voormalige Radio Mi Amigo-collega Frank van der Mast bij het nieuwe RTL Veronique, dat later de naam wijzigde in RTL 4, aan de slag te gaan.

Maar midden jaren 90 keerde hij wederom terug naar Groningen. Daar werd door de regionale omroep inmiddels zowel radio als televisie gemaakt, en was de naam van de omroep gewijzigd in RTV Noord. Rob van Dam was nu niet alleen meer te horen op Radio Noord, maar ook regelmatig te zien op TV Noord.

In zijn ‘Sixties op Sunday’ draaide hij op zondagmiddag, naast platen uit de jaren zestig, ook oude reclamespots en jingles van de zeezender Radio Veronica. Verder bracht Rob tal van nieuwsfeiten uit de zestiger jaren, terwijl op de achtergrond de tune ‘Because they’re young’ van Duane Eddy klonk. En dat was bij Radio Mi Amigo de programma tune van… Frank van der Mast.  

Ook was er een spelletje waarbij Rob een tune liet horen van een oud radio- of tv-programma. De luisteraars konden raden waar deze muziek eerder voor gebruikt was. Grappig om weten is dat Rob, tijdens de uitleg van het spelletje, op de achtergrond de muziek liet lopen die op 1 januari 1974 in het openingsprogramma van Radio Mi Amigo was gebruikt. Het nummer ‘Mac Arthur Park’ van Hugo Montenegro. 

Behalve dat dit op 1 januari 1974 – weliswaar in de versie van Richard Harris – door Ad Roland was gebruikt bij de opening van Mi Amigo, was dit ook zo bij Peter van der Holst en Ronald Bakker op Radio Delmare. Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal gebruikten Mac Arthur Park eveneens. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx