RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 17 juli… 1994 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een eretitel mooier dan meneer’

Bij de kabelzender Holland FM ontving Ger Lammens regelmatig een gast in ‘Lammens op zondag’. Op 17 juli 1994 had hij oud Radio Veronica-directeur Bull Verwey (foto bovenaan – man met baard) uitgenodigd. Door de medewerkers van de zeezender werd hij meestal aangesproken als ‘oom Bull’. Ger draaide als eerste plaat, vooraleer hij zijn invité introduceerde, Conny van den Bosch met ‘Ome Arie’.

In haar liedje komt de zin ‘Een eretitel mooier dan meneer’ voor en daarmee sloeg Ger een brug naar zijn gast. “Oom Bull ik ben trots dat ik u naast mij heb”, aldus Ger. Er werd uitgebreid teruggeblikt op zijn Veronica-periode, de beide zendschepen; de Borkum Riff en opvolger Norderney. Ook waren er fragmenten en jingles te horen. Zelfs de bomaanslag op de Mebo 2 van Radio Noordzee Internationaal kwam aan bod.

In de zomer van 1994 kwam de MV Communicator, van de voormalige zeezender Laser 558, naar Nederland. Holland FM zou vanaf dit schip gaan uitzenden op de 1224 kHz. Ger Lammens vroeg aan ‘oom Bull’ of hij bereid zou zijn om op 31 augustus 1994 de openingshandeling te verrichten, door op die historische datum, twintig jaar eerder was Radio Veronica als zeezender gestopt, de scheepsbel van de Communicator te luiden. 

Oom Bull gaf aan dit graag te doen. Ook vertelde hij hoe hij miljoenen guldens verloor door te investeren in marmer. Met als gevolg dat de voormalige Radio Veronica-directeur nu in een klein huisje met een kapotte ruit, zonder kachel moest wonen. Toch was het bijzonder om te horen dat hij, ondanks die tegenslag, erg optimistisch overkwam en nog kon lachen.

Na ‘Lammens op zondag’, bleef Ger nog even zitten om live een aflevering van ‘Prijsbewust’ te presenteren. Dit populaire spelprogramma was in de jaren 70 bij Tony Berk te horen op Radio Noordzee Internationaal en in de jaren 80 bij Radio Monique. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx