RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 17 juli… 1973 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dag 3 van Atlantis en met ‘Peter gaat het nog steeds beter’

Net zoals eergisteren het geval was, spitten we vandaag in de archieven van Radio Atlantis. Het was inmiddels uitzenddag 3 in het nog korte bestaan van de nieuwe Vlaamse zeezender, die pas op 15 juli 1973 van start was gegaan vanaf de MV Mi Amigo.

Ondanks het feit dat het station minder dan 72 uur jong was, waren er al bijzonder veel luisteraars. De komst van Radio Atlantis was dan ook groot nieuws geweest in de pers. Een concurrent voor de verstarde openbare omroep BRT, was inderdaad een geschenk uit de hemel.

We stemmen opnieuw af op de 259 meter in de middengolf  – alhoewel er 385 meter in de programma’s werd vermeld – voor ‘de betere popgeluidjes en de betere hitwerkjes en de gewoon alledaagse muziekjes’, zoals Peter van Dam (foto bovenaan – credits: Menno dekker) dat zo mooi zegde.

Het was 17 juli 1973 toen we opnieuw inpikten tijdens de ochtendeditie van ‘Met Peter gaat het beter’. Luc van Kapellen deed de techniek. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx