RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 17 december… 1983 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Monique is geen fan van hitlijsten

Het is maandag 17 december 1984. De tweede uitzenddag van de nieuwe Nederlandstalige zeezender Radio Monique Internationaal, in de lucht vanaf de MV Ross Revenge. Na het Monique Nieuws, gelezen door Ad Roberts, horen we in de ochtend een dj die nog niet eerder vanaf de Noordzee te beluisteren is geweest. Zijn naam… Rob Hardholt. (Foto bovenaan – credits: Archief Rob Olthof) 

Ad Roberts is in het programma te horen met een extra nieuwsflits. Verder is er de ‘LP van de week’, op dat moment de nieuwste langspeelplaat van Bolland, voorheen Bolland & Bolland. Opvallend… af en toe werkt de techniek niet mee. Opmerkelijk is ook het feit dat Rob meldt “dat Radio Monique niet aan hitlijsten doet”. Misschien was dat in het hele prille begin inderdaad de bedoeling, maar het zou toch niet erg lang duren vooraleer op de 319 meter ‘De Monique Top 50’ werd uitgezonden.

Schrijven naar Radio Monique kon ook, dat moet gebeuren naar Apartado 146, Playa de Aro, Provicie Gerona, in Spanje. Na enige tijd zou het adres verhuizen naar Apartado 600 in Gerona. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx