RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 17 augustus… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mike Moorkens en ‘Het nadeel van de twijfel’

Mike Moorkens (foto bovenaan) was één van de Mi Amigo-dj’s die vanaf begin 1974 al bij de zeezender was betrokken. Op zaterdag was hij te beluisteren met twee programma’s. Tussen 15:00 en 16:00 uur was er de ‘Nederlandstalige Top 10’, samengesteld aan de hand van briefkaarten die door de luisteraars waren ingestuurd. Op zaterdagochtend had hij dan de luisteraars al wakker gemaakt tussen 08:00 en 09:00 uur.

Over Moorkens gaat het verhaal dat hij door Sylvain Tack was ontslagen omdat hij teveel promotie maakte voor zijn eigen drive-in show. Tack zou daarop de ‘reclamezendtijd’ in mindering hebben gebracht van zijn salaris. Daarmee was een conflict geboren en uit wraak zou de presentator de geheime studiolocatie in Opbrakel, die Mi Amigo begin 1975 in gebruik had, hebben verraden aan zijn stiefvader die bij het gerecht werkte. Een raid volgde, de aanwezige Peter van Dam werd aangehouden.

In zijn boek over Radio Mi Amigo zet schrijver en zelf oud Mi Amigo-medewerker Ferry Eden vraagtekens bij deze theorie, omdat in de kranten van begin 1975 een publicatie was verschenen dat Stan Haag op het punt stond om te verhuizen naar Spanje om daar zijn werkzaamheden voor Mi Amigo voort te zetten, waardoor justitie in België en Nederland extra waakzaam was en alle gangen van de medewerkers extra in de gaten hield. 

Hoe het precies zat kunnen we niet meer aan Mike Moorkens vragen, omdat hij inmiddels overleden is. Ferry schrijft verder nog dat wat hem betreft ‘Mike ‘het nadeel van de twijfel heeft’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx