RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 17 april… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Roulette vanaf de Noordzee

Radio Caroline was sinds 15 april 1979 terug in de ether vanaf de MV Mi Amigo op 319 meter. Aan boord zaten maar liefst twee voormalige Radio Mi Amigo dj’s: Rob Hudson en Herman de Graaf.

Toch klonk in de programmering niet het geluid van de oud Vlaamse zeezender door. Dat betekende ’s morgens bij het opstaan geen ‘Ook goeiemorgen’ meer maar ‘Wekkerradio’, tussen de middag geen ‘Baken 16’ maar ‘Schoon schip’ en aan het eind van de middag geen ‘Stuurboord’ of ‘Bakboord’ maar ‘Gangboord’. 

‘Baken 16’ was dus vervangen door ‘Schoon schip’. Hoe dat klonk, kunt u horen in het tweede uur zoals dat werd uitgezonden op dinsdag 17 april 1979 met Herman de Graaf (foto bovenaan). Hij vertelde dat er in ‘het programma binnenkort met het spel ‘De radio roulette’ gestart zou worden. De opbrengst was volledig bedoeld voor Greenpeace. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx