RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 16 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vuurdoop voor nieuwkomer Herman: Storm op de Noordzee! 

De nieuwe Mi Amigo boord-dj Herman de Graaf (foto bovenaan) probeerde op 16 mei 1977, tijdens een zware storm op de Noordzee, het programma ‘Stuurboord’ te presenteren. Zijn vuurdoop. Hij vertelde dat het schip dwars op de golven lag, en dat ze ondanks dat toch gingen proberen om een live uitzending te maken. In eerste instantie dacht men dat het niet mogelijk was om dit tijdens een storm te doen, maar nadat Marc Jacobs de grootste troep in de studio had opgeruimd, werd besloten om het toch te proberen.

Eerder die middag waren er geen nieuwsuitzendingen mogelijk geweest. Om 17:00 uur zou Marc weer een kort bulletin lezen met de aankondiging ‘dat het een verschrikkelijk woelige Noordzee’ was. Herman deed ook de groeten aan zijn ouders met daarbij de mededeling dat het goed met hem ging. Men had 44 jaar geleden over de techniek van vandaag moeten beschikken, een muziekcomputer.

Het was niet prettig als de golven over het dek sloegen en alle muziek vanaf grammofoonplaten werd gedraaid waarbij af en toe de naald van de platenspeler heen en weer sprong. Toch sloeg Herman zich er goed doorheen, al werd hij wel af en toe van de ene naar de andere kant van de studio geslingerd. 

De boordstudio van Radio Mi Amigo bevond zich ‘bovendeks’, en de studio van het Engelstalige Radio Caroline ‘benedendeks’. Omdat de Caroline-studio zich onder de waterspiegel bevond hadden zij bijna geen last van zware stormen. Dat lag natuurlijk anders voor de Nederlandstalige ‘bovenburen’, die kregen in dergelijke situaties de volle laag. Ook Otto was in de studio aanwezig, en hij mocht zijn hittip aankondigen, dat was die week ‘Ma Baker’, van Boney M. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
17 mei 2021 - 09:32 09:32

Vele keren als ik het hoorde van de dj’s aan boord, dat het stormachtig was, had ik er toch medelijden mee. Ik stelde me dan voor hoe het aan boord was, maar ik kon het me niet voorstellen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx