RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 16 juni… 1995 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hoe zat dat ook alweer met die zeezenders?

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ dit tijdens het programma ‘De avond van het sentiment’, en dat gedurende negen afleveringen. 

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen vanaf zee opereerden. Regelmatig waren er boeiende, aparte en spannende verhalen te horen en soms was er een studiogast. Hans Knot (foto bovenaan) en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten. 

Vandaag komt de vijfde aflevering waarin Hans Knot te gast is, aan bod. Opnieuw kwamen heel wat fragmenten voorbij, met onder andere Ted Bouwens op Radio Noordzee Internationaal, een testuitzending van Capital Radio in juni 1970, Radio Caroline op 199 meter eind 1972, muiterij op de MV Mi Amigo, Andy Archer en Dennis King op Radio Seagull, en een nooit uitgezonden testprogramma van Radio Condor. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx