RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 16 juni… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Hutspot’ en de favoriete platen van scholieren

Aan het begin van zijn programma ‘School Out’, op woensdagmiddag 16 juni 1976 “waarin vandaag heel weinig gepraat zal worden en heel veel muziek gedraaid zal worden”, beklaagde Peter van Dam (foto bovenaan) zich erover dat het erg warm was in de studio en dat hij nog twee uur programma moest presenteren. Om 16:30 uur was er ‘Hutspot’, waarin hij het popnieuws van die week voorlas.

“We willen u er nog even attent op maken dat alle soorten concerten en eventueel klassenfuiven of schoolparty’s die u van plan bent te organiseren, graag door Radio Mi Amigo Internationaal worden omgeroepen”, aldus Peter. Mensen die hun activiteit in ‘Hutspot’ vermeld wilden hebben dienden drie weken op voorhad een brief te sturen aan; Peter van Dam, Rado, Playa de Aro, Provincie Gerona in Spanje.

Na ‘Hutspot’ was het tijd voor een andere rubriek, ‘De langspeelplaat van de week’. Vlak voor 17:00 uur volgde, na de commercial voor de K-tel elpee ‘Tien jaar André van Duin’, live vanaf de MV Mi Amigo het nieuws met Jan van der Meer. Daarna was het opnieuw de beurt aan Peter met ‘De scholieren Top 10’. Die werd 45 jaar geleden ingestuurd door de leerlingen van het St. Michiels College in Ekeren Mariaburg. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx