RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 16 juli… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Op je hurken het weerbericht lezen

Ook bij Mi Amigo 272 was vlak voor het hele uur een spot voor de Costa Brava Drive In Show te horen die was ingesproken door Patrick Valain. Een activiteit die reeds werd gepromoot bij het ‘oude’ Radio Mi Amigo. Tevens konden de luisteraars de reclamespotjes voor twee ‘oude vertrouwde’ adverteerders horen. Kledingwinkel Standing Aalst en de bruidsmodezaak Miss Sheila uit Brugge. Maar de spotjes zaten wel in een ‘nieuw jasje’.

Aan het begin van het tweede uur van het tussen-de-middagprogramma ‘Lunch op zee’, op maandagmiddag 16 juli 1979, vertelde Daniël Boolen dat hij het weerbericht al zittend op zijn hurken had gelezen. Eén van de jingle-machines bleek niet aan te staan, en toen hij dit wilde verhelpen door een knopje achterop het apparaat aan te zetten viel zijn stoel om, met alle gevolgen van dien. Boolen kon er zelf gelukkig de humor van inzien en noemde het ‘een komische situatie’.

Volgens de presentator was ‘Twee-zeven-twee een uitstekend idee’, en hij vertelde verder dat hij die avond tussen negen en tien uur opnieuw te beluisteren zou zijn met het laatste Mi Amigo-uur van die dag. Om 22:00 uur ging de zender aan boord van de MS Magdalena uit de lucht, terwijl tijdens het openingsprogramma op 1 juli was aangekondigd dat men 24 uur in de lucht zou zijn.

Eén van de oorzaken dat men dit niet kon nakomen was dat de zender stond afgesteld op de 1100 kHz terwijl dat eigenlijk 1098 kHz moest zijn en dat zorgde vooral in de avonduren voor storing met een ‘buurfrequentie’ die in gebruik was bij een buitenlands radiostation. Vandaar dat men eerder uit de lucht ging. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx