RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 16 juli… 1972 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

Vader Abraham ‘smurft’ een programma bij RNI

In Vlaanderen noem we ze BV’s, in Nederland heten ze BN’ers. In beide gevallen gaat het om bekende landgenoten. Heel vaak figureren ze in de muziekwereld. En omdat sommigen van hen een aardig stukje kunnen zingen, of er in slagen de niet bekende medemens dit te laten geloven, mogen ze af en toe ook een radioprogramma presenteren.

Pierre Kartner (foto bovenaan – credits: Muziekencyclopedie.nl) was één van hen. De kans dat u de Brabander beter kent onder zijn artiestennaam – Vader Abraham – is vele malen groter. Zijn opvallende verschijning; meestal in een keurig rokkostuum of pitteleer, met lange witgrijze baard en steevast met een bolhoed op, prentten hem voor eeuwig op menig netvlies. Bovendien is hij de muzikale vader van het bekende, beroemde, beruchte ‘Smurfenlied’. Een oorwurm van jewelste.

Ruim vijf jaar vooraleer hij het nummer componeerde, presenteerde Pierre Abraham aka Vader Kartner een show bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Zoals de meeste Noordzee programma’s werd dit vooraf opgenomen op band. Vlak voor de uitzending is er nog Leo van der Goot met het ‘Noordzee internationaal nieuws’, dat live vanaf het kleurrijke zendschip de Mebo 2 werd gelezen. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx