RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 16 januari… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hoeveel items kunnen er één enkel uurtje radio?

De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) is in 1976 nog aspirant zendgemachtigde en dat betekent vooral dat ze nog maar heel weinig te zien en te horen zijn. Zo is er maar één uurtje Radio Veronica per week op de popzender Hilversum 3 te beluisteren. En dat is op vrijdagavond van zeven tot acht uur; ‘De Actuele Pop Informatie Show’ met Lex Harding. (Foto bovenaan)

Behalve dat er in dit programma veel gevraagd wordt om lid te worden van de V.O.O. is er ook flink wat popnieuws te vernemen en worden er nieuwe platen gedraaid. Verder stelt Leo van der Goot de ‘LP van de week’ voor. De rubriek ‘De Gouwe Ouwe van de week’, met Rob Out, is bij deze laatste thuis in Laren opgenomen, want de Veronica-directeur herstelt nog steeds van een verkeersongeval waar hij enkele weken eerder bij was betrokken.

Ook is er de ‘Radio-rebus’ waarmee een transistorradio kan worden gewonnen. De week voordien kwamen er ruim drieduizend oplossingen binnen. Aan het eind van het programma wordt de nummer 1 uit de ‘Adje Bouman Top 10’ gedraaid. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx