RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 16 februari… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘De tune komt niet van een wc bril’

Begin 1978 had Haike Debois het maar druk bij Radio Mi Amigo. In de ochtend was ze twee uren te horen, eerst met ‘Schijven voor bedrijven’, gevolgd door ‘Koffie’ om tien uur. Ook in de middag was ze aanwezig vanuit Playa de Aro met ‘De Persoonlijke Top 10’. Haike presenteerde dit programma tussen 15:00 en 16:00 uur sinds in maart 1977 Bart van Leeuwen het station had verlaten.

Eind december 1977 hadden Haike en haar man en technicus Maurice Bokkebroek (foto bovenaan), versterking gekregen van Ton Schipper, nadat eerder Stan Haag en Michelle met slaande deuren waren vertrokken. Niet veel later zou Ton de ‘Persoonlijke Top 10’ overnemen. Aan het begin van de uitzending voor 16 februari 1978, had ze een kleine discussie met Bokkebroek over de herkomst van de tune van het programma.

Als  Bart van Leeuwen ooit nog eens op vakantie komt naar Spanje, gaan ze het hem vragen. Volgens Bokkebroek komt deze tune ‘van een plaat’. Waarop Haike reageerde dat die ‘niet van een wc bril zal komen’. Deze lijst werd ingezonden door een luisteraar uit Oostende. Het nieuws van 15:00 en 16:00 uur werd gelezen door Dick Verheul. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Revenge85
Revenge85
17 februari 2021 - 10:51 10:51

Ach Haike , heb haar ook eens zien draaien in de zomer van 1984 in Studio 1 in Blanes , stond ook overal aangekondigd , mooie tijd , Bokkebroek deed de techniek weet ik nog , kon haar vaak moeilijk verstaan op Radio Mi Amigo

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx