RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 15 oktober… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Live programma vanaf de Noordzee met… tranen in de ogen

Bij Radio Mi Amigo was er een combinatie van live programma’s vanaf het zendschip en cassettes met de programma’s die twee weken op voorhand in Playa de Aro waren opgenomen. Soms liep er met die laatste één en ander verkeerd. 

Dat kon verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld het ontbreken van de bevoorrading wegens het slechte weer, of – erger – een inbeslagname. Meer dan eens gebeurde het dat een tender klaar lag om te vertrekken vanuit een haven in België of Frankrijk, maar dat de justitie er lucht van had gekregen, waarna de hele handel werd onderschept en in beslag genomen.

Mogelijk was dat ook gebeurd midden oktober 1976. Feit is dat Marc Jacobs en Frank van der Mast door hun voorraad opgenomen programma’s zaten. In de plaats van de ‘Joop Verhoof Show’ op tape, moest er live gepresenteerd moest worden vanaf het zendschip. Extra werk voor Marc Jacobs (foto) die de luisteraars die bewuste middag drie uur na entertainde met het ingelaste programma ‘Thee Melange’. Marc zegt tranen in zijn ogen te hebben omdat scheepskok… Otto uien aan het schillen is. 

Het is vrijdagmiddag 15 oktober 1976, en de radio staat afgestemd op de 259 meter.  (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx