RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 15 mei… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“Uw dagelijkse muziekfrequentie weer terug in de lucht”

In de vroege ochtend, als de meeste luisteraars van het Nederlandstalige Radio Caroline nog sliepen, mocht evangelist Johan Maasbach, tegen betaling, zijn blijde boodschap uitstrooien. Dat deed hij wisselend in het Nederlands en het Engels. Aan het einde van zijn programma was het even stil op de zender, en mocht boord-dj René van Elst (foto) aan de start verschijnen. Zijn echte naam was Adri de Bruin, en hij was op 5 mei voor het eerst aan boord van de MV Mi Amigo geklommen.

“Half acht is de juiste tijd. Luisteraars, goedemorgen, dit is Radio Caroline uitzendend via de 319 meter, de 963 kHz. Bij u met Nederlandstalige programma’s tot vanmiddag tot half zes.” Daarna klonk de bekende tune van The Fortunes, waarna René het programma ‘Wekkerradio’ begon. “Goedemorgen, daar gaat ie weer 319 meter, 963 kHz uw dagelijkse muziek weer terug in de lucht.”

Van Elst bleek op dit vroege uur één van de weinige bemanningsleden aan boord van de MV Mi Amigo te zijn die wakker was. “Het hele schip slaapt nog, hier alleen meneer Roberts voor het nieuws wakker gemaakt.” Ook de radiofanaten werden niet vergeten.

Er was een spot ingesproken door Herman de Graaf die het blad ‘Freewave’ onder de aandacht bracht. Daarna was er een commercial van Paul de Wit die luisteraars erop wees dat ze lid konden worden van de Caroline Radio Club. Wie dat wilde moest geld sturen in een omslag naar Radio Caroline, A321, Rosas Gerona in Spanje. De mensen die dat deden zouden nooit meer iets horen of toegestuurd krijgen en waren hun geld kwijt. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx