RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 mei… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Geen drie, maar honderd op een rij!

Het is Tweede Pinksterdag 1978. Een dag waarbij de radio er de traditie op nahoudt om de honderd beste gouden van dagen aller tijden uit te zenden. Radio Veronica is er ooit mee begonnen, Radio Mi Amigo ging ermee door. Ook 42 jaar geleden was het weer tijd voor de ‘Top 100 aller tijden’.

Om 14:00 uur was het de beurt aan Dick Verheul om de lijst verder te zetten vanaf het nummer 47 uit de lijst. Opvallend is dat de luisteraars werden overspoeld met heel veel getallen. De noteringen uit de jaren 1975 tot en met 1977 werden genoemd én het aantal punten dat een liedje behaalde. Om 15:00 uur nam Herman de Graaf de presentatie over. 

Het was de vierde keer dat Radio Mi Amigo een ‘Top 100 aller tijden’ uitzond met Pinksteren. Maar er was wel een verschil met de voorgaande jaren. Toen werd de lijst samengesteld aan de hand van kaartjes die bij de Vereniging voor Vrije Radio (VVVR), de voorloper van RadioVisie, waren binnengekomen. 

In 1978 werd de rangschikking opgemaakt door Piet de Meer, medewerker van het Genootschap voor Hitologie, aan de hand van 10.835 door luisteraars ingestuurde kaartjes. Het Genootschap voor Hitologie was ook uitgever van het blad Pampus, zo hoorden we nog van Herman de Graaf. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx