RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 15 maart… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Oud RNI-dj Dick de Graaf bij Radio Mi Amigo

Precies 45 jaar geleden was Stan Haag ziek. Maar gelukkig was er iemand die hem kon vervangen. En dat was niemand minder dan oud Radio Noordzee Internationaal (RNI) dj Dick de Graaf, die onder het pseudoniem Jos van der Kan inviel. In diezelfde periode was ook Peter van Dam door de griep geveld en ook daar bood Dick/Jos uitkomst.

Dick presenteerde bij RNI onder meer het populaire programma ‘Driemaster’. Op 19 november 2020 overleed hij, waarover wij op 20 november nog uitgebreid schreven. ‘Stan Haag vandaag’, van maandagmiddag 15 maart 1976 met Jos van der Kan, was inclusief het vaste programma-onderdeel ‘Geef me de vijf’, waarmee elpees te winnen waren.

Jos gaf meldde ook dat indien de winnaar na een maand de elpees niet ontvangen had, er een briefje naar Playa de Aro geschreven moest worden. Aan het eind van ‘Stan Haag vandaag’ liet hij nog weten dat hij diezelfde middag tussen 16:00 en 18:00 uur terug zou zijn om de zieke Peter van Dam te vervangen. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx