RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 juni… 1990 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Tom werd Bart en ook nog eens Tim (plus vice versa of zoiets)

Bart van Leeuwen (foto bovenaan) begon zijn radioloopbaan in 1973 bij de zeezender Radio Veronica. Na de sluiting in 1974 dook hij begin 1976 onder de naam Tim Ridder op aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo om er live programma’s en een nieuwsdienst op te starten voor Radio Mi Amigo. Op 1 april 1976 werd Tim opnieuw Bart van Leeuwen omdat iedereen, inclusief justitie wist dat Tim gewoon Ton Egas was die als Bart van Leeuwen bij Veronica had gewerkt.

Bart 2.0 startte samen met Marc Jacobs het live programma ‘Baken 16′ op dat zou uitgroeien tot de meest populaire Mi Amigo-show. Daarna werkte hij nog een half jaar vanuit Playa de Aro, om uiteindelijk Mi Amigo definitief te verlaten en in dienst te treden bij de Veronica Omroep Organisatie, waar hij diverse programma’s presenteerde. Zowel op Hilversum 1 en Hilversum 3 was hij te horen. 

Vandaag nemen wij u mee naar 15 juni 1990. Hilversum 3 was inmiddels Radio 3 en Veronica A-omroep geworden, met het maximale aantal uren zendtijd dat een Nederlandse zendgemachtigde kon krijgen. Op vrijdagochtend was Bart tussen 09:00 en 11:00 uur te horen in ‘Goud van Oud’. Het lijstje platen dat hij moest draaien stond al afgedrukt in het Veronica programmablad, u kan het mee volgen. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx