RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 15 januari… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het begin van het einde wordt ingeluid

Op 15 januari wordt in de Nederlandse Eerste Kamer gesproken over zogenaamde ‘Veronica-wetjes’. In werkelijkheid wordt er gesproken of Nederland het reeds bestaande ‘Radioverdrag van Straatsburg’ kan ratificeren. Als die mogelijkheid er is betekent dit dat alle zendschepen voor de Nederlandse kust verboden terrein worden voor alle Nederlanders die hoe dan ook een vorm van medewerking zouden verlenen.

Op 15 januari 1974 betreft het een openbare hoorzitting. Ongeveer een week later zal er in het parlement worden gestemd over het al dan niet aannemen van de wet. Op de foto hierboven ziet u de bewindslieden Harry Van Doorn, Michiel van Hulten, Dries van Agt en Pieter Kooymans tijdens de debatten in de eerste Kamer. 

Op de avond van de vijftiende januari staat in veel huiskamers de radio weer aan, omdat er weer veel mensen zijn geweest die een kaartje hebben gestuurd naar de ‘Jukebox’ van Stan Haag. Voorlopig is het voor Veronica en co nog steeds ‘business as usual’…(TvH)

° Foto boven (Wikipedia): V.l.n.r.: De bewindslieden Harry van Doorn, Michiel van Hulten, Dries van Agt en Pieter Kooymans 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx