RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 15 januari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een sigaar uit eigen doos

Aan het eind van zaterdagmiddag 15 januari 1977 was Hans Brouwers te horen op Radio Mi Amigo. Hij presenteerde een programma met daarin alleen maar nieuwe platen. En dat na vier uur Top 50 met Frank van der Mast. Dat betekende dat er vooral muziek te beluisteren viel die nog geen notering in de hitlijst hadden, en dat er geput werd uit de Tipparade. Tijdens zijn show rookte Hans een sigaar.

Dat kon toen nog, want de rookvrije werkplek bestond 44 jaar geleden nog niet. Bovendien had je midden op de Noordzee toch geen last van Arbo-diensten! Aan het eind van de uitzending kwam Frank van der Mast (foto bovenaan) luid zingend de studio binnen. Tegen zes uur moest hij het nieuws lezen, maar aan het begin van het bulletin weigerde de nieuwstune te starten. Dan deed van der Mast het maar zonder intro muziekje.

Na Hans Brouwers was het tijd voor Stan Haag en zijn ‘Jukebox’. Aan het begin vertelde Stan dat twee dagen eerder, op donderdag 13 januari 1977, aflevering 2500 van het verzoekplatenprogramma was uitgezonden. In dat getal zaten natuurlijk ook alle afleveringen verwerkt die hij eerder bij Radio Veronica had gepresenteerd, want in januari 1977 was Stan pas twee jaar in dienst bij Radio Mi Amigo in Playa de Aro. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx